Jazzopinie

Lionel Lioueke, Jason Lindner en Pat Metheney in een week…

Boston 10-15 oktober 2012
Woensdagochtend (10 oktober) had ik de bus terug naar Boston en kwam ik net op tijd voor het laaste half uurtje van Herman Hamptons klas. De jongens uit dat ensemble zijn super, en ik heb het gevoel dat ik meer met ze moet doen. Dat gaat komen. We doen instrumentale nummers zoals Jazz crimes van Joshua Redman, peace van Horace Silver en Jingles van Montgomery. Daarna ging ik snel door naar de workshop voor Global Jazz en toen naar het concert van Marco Pignataro, Marcello Pellitteri, George Garzone en Riccado del Fra. Daarna ben ik als een malle naar Scullers gefietst. Ik weet niet meer precies waarom, maar iets in me voelde dat ik moest gaan. Ik arriveerde bij het laaste nummer van Donny McCaslin en Jason Lindner. Geweldige muzikanten, wat een energie. Ik had nog steeds mn tas bij me, de NYC rugzak… Ik werd voorgesteld aan Jasons neef en diens vrouw we dronken wat. Daarna heb ik met Jason nog een paar uur gepraat en wat tv gekeken (waaronder “boer zoekt vrouw” op uitzending gemist op de ipad, in het kader van de internationalisering..).

De donderdag kon ik nog niet uitrusten wat het was weer volop aan de bak. Pianoles, harmonie, zangles, en daarna kon ik nog niet naar huis, want ik had officehour met Pilkinton (mn docent van Arrangeren), een auditie voor een show, en daarna opname sessie voor KwangHoon, een klasgenoot. Hij volgt een klas “jinglewriting” en ik heb voor hem zijn geschreven jingle ingezongen, en het is supergrappig geworden!

Vrijdags was ik te gaar voor woorden, en ben ik altijd vrij, dus heb ik uitgerust maar ben ik savonds wel naar Lionel Lioeke gegaan in Regatta bar. Dat was een super concert. Lionel doet zoveel met zijn stem, en het is zo ontzettend ritmisch, daar moet ik meer van leren.
Het weekeinde heb ik rustig aan gedaan, nujah, tussen het studeren door dan, en savonds ben ik met de meiden gaan eten. Dat was super! Ik heb vriendinnen in Boston best gemist eigenlijk, er zijn hier zoveel jongens… Zondags met Gabriella koffie gedronken en gesproken over marketing, en zwitserse chocola gegeten en toen naar het concert van Pat Metheny in de BPC, dat was geweldig, een van de beste concerten tot nu toe. Het was een compilatie van alles wat hij in zijn carriere gedaan had, alle verschillende gitaren en sferen en stijlen waren vertegenwoordigd, en hij had een soort electronisch orkest bij zich, intens!

Published by vieffertje

One comment on “Lionel Lioueke, Jason Lindner en Pat Metheney in een week…”

  1. Oswald says:

    Wauw!!! Pat Matheny is een topgitarist! Fantastisch dat je die gezien hebt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *