Jazzopinie

Over John Patitucci


17 oktober

Professor en bassist John Patitucci is een van de docenten in het honoursprogramma van Berklee (Berklee Global Jazz Instituut) Hierover later meer… Hij was te gast bij het wekelijks forum van Global, en gaf de dag erna een interview in Berklee.

In het interview vertelde John over hard werken, en over van alle markten thuis zijn. Je moet alles kunnen, en goed. Hij vertrelde dat hij in LA werd uitgelachen als hij zijn contrabas meenam. Dit in tegenstelling tot in NY, waar de Electische bas ‘not done’ was…(en nog steeds een beetje is). Patitucci is geboren in Brooklyn in New York. Zijn interesse voor muziek begon ooit toen hij en zijn broertje een doos met platen vond op straat. Samen raakten ze gefascineerd door jazz en leerde bas spelen…. Hij verhuisde naar San Francisco om klassiek contrabas te studeren, en begon ook daar zijn carriere. Doordat hij jaren in LA woonde werd hij een muzikale duizendpoot. Mainstream, jazz, pop, funk, rock, alles kan hij spelen. Hij speelde onder andere met B.B. King, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Micheal Brecker, George Benson, Dizzy Gillespie, Bon Jovi, Joshue Redman, Freddie Hubbard, Tony Williams, Danilo Perez en Chick Corea.

Hij vertelde hierover. Een fantastisch moment was toen hij uitgenodigd werd op het befaamde valentijns feest van Chick Corea, om daar te spelen met de huisband. Chick hoorde hem spelen, en John was bloednerveus… Een paar weken later toen hij bij de radio aan het werk was – werd er gebeld. De engeneer die hem altijd in de maling nam zei dat het Mr. Corea aan de lijn was, John geloofde het niet, dus gooide de hoorn op de haak. Dus Chick moest nog een keer bellen… oeps… Uiteindelijk kreeg hij als 19 jarige de kans om te toeren met Chick Corea band…

Wow! En dat is dus gewoon een van mijn docenten…. !

Meer informatie over hem : http://www.johnpatitucci.com/

Published by vieffertje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *