Jazzopinie

NYC – Jazz for Obama

9 oktober 2012 – De dag die het spijbelen waard was… Vandaag ging ik Aaron Goldberg helpen met het Jazz for Obama concert…Ik belde Aaron al vroeg, hij zei me dat ik kon flyeren, en dan moest ik hem binnen het uur treffen bij Symphony space (between 95-96). Ik kwam aan en Aaron zei dat hij eten nodig had, dus we gingen samen naar de pizzaria om de hoek. Jazz pizza’s waren daar! “Zo, ik heb een knuffel nodig” … En uiteraard kreeg hij een knuffel… zo doen die jazzmannen dat.. Zolang het bij een knuffel blijft… En, met al dat gestress had hij dat ook wel verdiend. We aten pizza en daarna gingen we beiden aan de slag.

Ik heb bij de uitgang van de metro de Obama flyers uitgedeeld en dat was super interessant. Het is als niet-Amerikaan moeilijk inschatten wie voor wat stemmen gaat, en daarnaast moet je dan nog bedenken dat niet iedereen geld heeft voor een prijzig benefiet concert. Het was wel makkelijk verkopen, omdat de line up geweldig was, en daarnaast is Obama een ‘good cause’ … als Romney zou winnen dan zou er direct een nieuwe oorlog ontstaan, daarnaast zou het niet goed zijn voor de economie en al helemaal niet voor cultuur. Dit was dus wel het minste wat ik kan doen. Al hou ik me het liefste zo min mogelijk met politiek bezig.

Later in de middag ben ik koffie en thee gaan organiseren voor de backstage, en heb ik de VIP’s naar hun plaatsen begeleid. Verder heb ik tijdens de pauze sponsor posters verkocht. En later op de avond een beetje gehangen. Gesproken met Ashley Kahn, de schrijver van de Coltrane Biografie. Ik nam een foto van hem en Jimmy Heath met Chocolade koekjes. Leuk gesprek gehad! Zoveel idolen liepen daar rond! Ron Carter, Marc Guilani, Ravi Coltrane, Deedee Bridgewater, Christian McBride, Becca Stevens, Gretschen Parlato, Roy Haynes, Jimmy Heath… etc… En ik was daar, met mn koffie kan! Een geweldig concert, zie impressie van Mr Brian Pace. Na de show sprak ik met Joanna Wallfish een singersongwriter uit London die pas in Engeland was en hebben we afgesproken dat we elkaar de volgende keer zouden ontmoeten. Ook sprak ik met Jason Lindner, die een blauwe streep haar had op zijn achterhoofd, interessant kapsel merkte ik op, past goed bij je blauwe ogen. – wist ik veel wie hij was – gewoon casual. Jason nodigde me uit om de volgende dag naar zijn concert in Scullers te komen. Ik zou weer in Boston zijn, dus dat kwam goed uit. Na het hele gebeuren dronk ik nog wat met Aaron, en twee vriendinnen van hem. Aaron heeft veel vriendinnen – dit terzijde – twas een mooie afterborrel. Spicy-chocolate-martini…. hm..

Published by vieffertje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *