Jazzopinie

NYC in Oktober

Concert Reuben Rogers & Ulysses Owens

Daar ging ik weer. Net een paar weken terug in Boston, nu alweer naar New York. Op donderdag 4 oktober zat ik weer in de bus. Ik kwam aan bij Joe en ging meteen door het concert van Reuben Rogers (bas) met Ulysses Owens (drums) en zijn kwartet
Christian Sands (pno) and Steve Wilson (sax). Het was een geweldig concert, ik ben sowieso fan van Reuben en na het concert hebben we nog even wat gesproken. Er was een rare kerel die mn aandacht eiste (en vertelde over een jazz methode) zodat t effe duurde voordat ik met Reuben kon praten. Ik ken Reuben al een tijdje en elke keer  en was was leuk om weer even te bij te praten in dizzy’s jazzclub. De volgende ochtend moest hij erg vroeg op vanwege een concert met Dianne Reeves in Washington, dus rond een uur of twee zette hij met met zijn auto af bij Joe. Waar ik wederom op de bank sliep, en waar ik altijd pancakes voor ontbijt krijg….

Vrijdag de hele dag met mijn Nederlandse vriend Jeroen rondgelopen. Hij was nu in New York, nadat hij in LA was geweest, lekker op reis na zijn afstuderen. We liepen door Harlem, door Central Park en we hebben toen gegeten bij een jazz diner. Uiteindelijk zijn we geëindigd in jazz club SMOKE waar we spraken met saxofonist Patience Higgins over zwarte gaten en het sterrenstelsel. Na een lange dag/nacht zijn we toen samen terug naar 43th street gelopen, en rond 5 uur was ik bij Joe op de bank.

(4/5 oktober 2012)

Published by vieffertje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *